Fylkeskommunene får nå ansvar for mobiliseringsdelen av FORREGION-programmet

I Trøndelag er denne mobiliseringsdelen kjent som DistriktForsk, hvor det deles ut penger til bedrifter og kommuner med liten forskningserfaring. Ny søkeportal legges til Regionalt forskningsfond sine nettsider.

DistriktForsk

I DistriktForsk kan distriktsbedrifter og -kommuner søke om mindre FoU-prosjekter, så kalte forprosjekter, med inntil 200.000, – i støtte. Tanken er å gi virksomhetene mulighet til å komme i gang med et utviklingsløp. Prosjektene er gjerne forløperen til videre forskningsprosjekt i Regionalt forskningsfond Trøndelag. I Regionalt forskningsfond Trøndelag kan bedrifter og kommuner søke om kvalifiseringsprosjekter med inntil 500.000, – i støtte, eller hovedprosjekter med inntil 1,5 millioner i støtte.

DistriktForsk har en ramme på 7,2 millioner kroner i 2022. 5 millioner er satt av til forprosjekter for bedrifter og 2,2 millioner er satt av til forprosjekter i kommuner.

Kort behandlingstid

DistriktForsk har løpende utlysing og kort behandlingstid. Nå som virkemidlet er overført til fylkeskommunen vil søknadsprosessen forenkles ytterligere. DistriktForsk og Regionalt forskningsfond Trøndelag har felles sekretariat, og skal ha søkeportal på samme nettside. Informasjon og søkeportal for DistriktForsk kommer innen kort tid på RFF-nettsidene.

Resultater

DistriktForsk har siden oppstart i 2017 tildelt nærmere 30 millioner kroner til 120 virksomheter. Disse har fått god hjelp til utvikling, og nyttig erfaring med FoU-arbeid. Trøndelag er med dette blant fylkene med størst mobiliseringsaktivitet.

Se tildelinger i DistriktForsk bedrift og kommune i perioden 2017-19 her.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 3. juli 2024, kl. 05.45 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.